Sallanır Sandalye Önerileri

Sallanır Sandalye Önerileri

Sallanan sandalyeler, geçmişten günümüze ev dekorasyonunun önemli bir parçasını oluşturan gerçekten rahat mobilyalardır. Arkanıza yaslanıp rahatça dinlenmek, kitap okumak ya da televizyon izlemek için idealdir.

 

 

 

 

Peki evinize sallanan sandalye almadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

Sallanan sandalye veya sallanan koltuk seçimi yaparken hem konforlu hem de dekorasyonunuzla uyumlu olsun istiyorsanız bu önemli ipuçlarına mutlaka göz atın! Herkesin aile büyükleriyle  ilişkilendirdiği geleneksel tasarım, günümüzde popüler mobilyalardan biri olmaya devam ediyor. Ancak, aralarında seçim yapabileceğiniz birçok stil var.

Geleneksel sallanan sandalye
Geleneksel sandalyeler antika stili sallanan sandalyelere deniliyor. Genellikle ahşaptan yapılan geleneksel sandalyelere, antikacı ya da ikinci el eşya satan mağazalarda karşılaşabilirsiniz. Eğer yeterli alana sahipseniz ve evinize vintage bir hava katmak istiyorsanız, sizin için ideal bir seçim olacaktır.

Ayak uzatılabilen sallanan sandalye

Genellikle geleneksel tarzdaki sallanan sandalyeden daha pahalı olabilir ancak ayak uzatma bölümüyle ayrıca konfor sağlar.

 

Sallanan koltuk
Dekorasyonda modern tarzı sevenler için en iyi seçeneklerden biridir. Koltuk şekline ve konforuna sahiptir, deri ya da kumaş kaplama olabilir.

 

 

 

Sallanan sandalye ile dekorasyon için en iyi ipuçları

Yeni mobilyanız için dekorasyonunuzla uyumlu tamamlayıcı aksesuarlar ekleyebilirsiniz. Örneğin; yumuşacık bir koltuk şalı ve minder iyi bir fikir olabilir. Oturma odasına sallanan sandalye yerleştirmeye karar verirseniz, nereye koymak istediğinizi dikkatlice düşünmeniz gerekir. Bol miktarda ışık alan bir yer seçerseniz sandalyenizde rahatlıkla okuma yapabilirsiniz.

 

 

 

 

Şömineniz varsa, sallanan sandalyenizi yanına yerleştirebilirsiniz. Daha konforlu hale getirmek için minder ve battaniyelerle de süsleyebilirsiniz.

Yatak odanızda küçük bir okuma köşesi de oluşturabilirsiniz. İşin püf noktası, fazla doldurmamak, böylece rahat ve uyumlu bir ortam yaratmış olursunuz. Aynı zamanda bebek odaları için de rahat ve şık bir sallanan sandalye seçebilirsiniz. Bebeğinizi emzirirken ya da uyuturken kullanabileceğiniz gibi bebek odasında bir okuma köşesi olarak değerlendirebilirsiniz. Bebek odasında kullanılacak sandalye odanın renkleriyle uyumlu olmalı.

Dış mekân alanını sallanan sandalye ile dekore etmek istiyorsanız, doğru malzemeyi seçmek önemli. Unutmayın, muhtemelen güneş ışınlarının yanı sıra yağmura da maruz kalacak. Ahşap harika bir malzemedir, ancak nem tarafından bozulabilir. Demir ise pas tutabilir. Her iki seçeneğe de en iyi alternatif hasır olabilir.

 

Etiketler: Sallanır Sandalye Önerileri
Aralık 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR